Jeg benytter mig af belønningsbaserede træningsmetoder fra de indlæringspsykologiske principper, også kaldet positiv forstærkning. Hos mig foregår træningen helt på dyrets præmisser, hvor fokus er at opnå gensidigt samarbejde og tillid. Der tages hensyn til alder, race, tidligere træning mv., da ingen er ens. Jeg tager altid udgangspunkt i hvad du som ejer ønsker at opnå i træningen med dit kæledyr.

I træningen af dyr lægger jeg fokus på at belønne korrekt adfærd og motivere kæledyret til at arbejde sammen med mig. Dette gøres ved at belønne hvert eneste rigtige "gæt", som kæledyret tilbyder. Vores dyr ved ikke automatisk hvad vi forventer af dem, derfor er det vigtigt at rose dem, når de gætter rigtigt. Så ved de hvilken adfærd de skal fortsætte med at tilbyde.
Efterhånden som kæledyret er med på hvad jeg ønsker, øger jeg gradvist mit kriterie for, hvor meget jeg ønsker den skal udføre ad gangen. Denne teknik kaldes shaping og sørger for, at kæledyret er med på hvad jeg mener og føler fremgang i træningen. Dette forebygger eventuel forvirring. Forvirring kan skabe frustration og stress, hvilket gør træningsoplevelsen negativ. Derfor er det vigtigt at gøre træningen så let som muligt, indtil kæledyret er med på hvad den skal.

Gætter kæledyret på noget tidspunkt forkert, så straffer jeg den ikke for dette. Jeg guider derimod mod det jeg ønsker. Dette kan gøres ved blot at vise hvad jeg forventer og belønne derefter.

Fokus på samarbejde og succes gør træningen succesfuld, motiverende og ikke mindst sjov for begge parter!